Jučer je na platou Skenderija organizovano kuhanje 1.500 porcija Vispakove Tarhane u okviru ovogodišnjeg Sarajevskog Festivala Turizma.
To je ujedno i najveća porcija napravljenja na prostoru Balkana, a u pripremi su učestvovali kuhari iz Udruženja kuhara BiH. Posjetioci Festivala uživali su u ovom toplom tradicionalnom jelu, koje predstavlja sinonim i ponos bosanske kuhinje.
Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije.
Riječ je specijalitetu bosanske kuhinje koji se pravi od domaće tjestenine i koji ima više načina spravljanja ovisno o području u Bosni i Hercegovini, pa tako imamo: Sarajevski, Mostarski, Jajački, Bihaćki ali i mnoge druge recepte za Tarhanu.
Jučer se pripremala jedinstvena receptura Vispakove Tarhane koja je dio trpeze Bosanaca i Hercegovaca već duži niz godina, a u kojoj su uživali brojni građani Sarajeva.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.