-6.5 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Tri namirnice koje najzdraviji ljudi jedu za doručak

    Tri namirnice koje najzdraviji ljudi jedu za doručak

    Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica.

    - Reklama -

    Ovakvu prehranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet udebljaju. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.

    VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tijekom četiri mjeseca. Istraživači na čelu s dr. Annom-Leenom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica.

    - Reklama -

    Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mliječne proizvode jelo je 41 posto, dok je konzumaciju žitnih pahuljica odabralo 33 posto osoba.

    Iako se kruh i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 posto ispitanika započinje svoj dan ovom vrstom hrane.
    Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kavu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obveze bez kofeinske pomoći.

    Umjesto ograničavanja prehrane i izbjegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili debljanje može se spriječiti ako pojedinac nauči slušati potrebe svojeg organizma, a prednost da kvaliteti, a na kvantiteti obroka, pojasnila je rezultate istraživanja Anna-Leena Vuorinen, prenosi zadovoljna.hr.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica.

    - Reklama -

    Ovakvu prehranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet udebljaju. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.

    VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tijekom četiri mjeseca. Istraživači na čelu s dr. Annom-Leenom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica.

    - Reklama -

    Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mliječne proizvode jelo je 41 posto, dok je konzumaciju žitnih pahuljica odabralo 33 posto osoba.

    Iako se kruh i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 posto ispitanika započinje svoj dan ovom vrstom hrane.
    Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kavu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obveze bez kofeinske pomoći.

    Umjesto ograničavanja prehrane i izbjegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili debljanje može se spriječiti ako pojedinac nauči slušati potrebe svojeg organizma, a prednost da kvaliteti, a na kvantiteti obroka, pojasnila je rezultate istraživanja Anna-Leena Vuorinen, prenosi zadovoljna.hr.

    IzvorN1
    Zenica
    scattered clouds
    -6.5 ° C
    -6.5 °
    -6.5 °
    93 %
    1.5kmh
    28 %
    sub
    4 °
    ned
    6 °
    pon
    8 °
    uto
    8 °
    sri
    8 °