Mnogi hljeb drže na kuhinjskim plohama ili ga jednostavno odlože u kupljenoj vrećici i ostave ga tako. Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savjetuje da je bolja opcija staviti hljeb u zamrzivač.
Najvažniji razlog zašto je loše hljeb ostaviti na kuhinjskom ormariću je plijesan. Iako se plijesan može napraviti i u nekvalitetnim plastičnim kutijama za hljeb, isto se događa i u papirnatoj vrećici. Plijesan najviše voli sobnu temperaturu, a ako se jede hljeb s plijesni može doći do alergijske reakcije, piše Večernji list.
Ipak, postoji jednostavno rješenje. Kupovina kvalitetne kutije za hljeb koja će stajati, recimo, na frižideru ili se pak hljeb može narezati i staviti u zamrzivač. Ovako će kad se izvadi i odledi uvijek biti mekan, kao da je tek kupljen.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.