13.3 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Ako ste pušač duže od pet godina, ovo je spas za vaša pluća

    Ako ste pušač duže od pet godina, ovo je spas za vaša pluća

    Ukoliko vam je staž konzumiranja cigareta duži od pet godina, vjerovatno patite od bronhitisa koga prati karakterističan pušački kašalj. Narodna medicina nudi jednostavno rješenje za ovaj problem, mada bi svakako bilo bolje da jednostavno prestanete da pušite. Ako već ne možete da ostavite pušenje, iskoristite pogodnosti ovog prirodnog lijeka da spriječite gadan pušački kašalj.

    - Izbori 2024 -

    Lijek za kašalj je jednostavan i sastoji se od luka, vode, žutog šećera, kurkume i đumbira.

    RECEPT:

    - Izbori 2024 -

    – 400 g crnog luka

    – Litar vode

    – 400 g žutog šećera

    – Dvije čajne kašičice kurkume

    – Mali, oljušten korjen đumbira

    PRIPREMA:

    U posudu sipajte vodu zajedno sa žutim šećerom i čekajte da provri. Zatim u tu smjesu dodajte očišćeni luk koji ste prethodno isjekli na četvrtine, a potom i korjen đumbira.

    U smjesu dodajte i narendani korjen đumbira. Stavite kurkumu. Kad sastojci prokuhaju, smanjite temperaturu.
    Kada se količina u posudi smanji na polovinu, ugasite. Kad se smjesa ohladi prebacite je u staklenu teglicu. Ostavite sat, dva na sobnoj temperaturi i prebacite u frižider.

    PRIMJENA:

    Uzimajte dvije kašike ujutro, na prazan želudac i uveče dva sata nakon jela.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Ukoliko vam je staž konzumiranja cigareta duži od pet godina, vjerovatno patite od bronhitisa koga prati karakterističan pušački kašalj. Narodna medicina nudi jednostavno rješenje za ovaj problem, mada bi svakako bilo bolje da jednostavno prestanete da pušite. Ako već ne možete da ostavite pušenje, iskoristite pogodnosti ovog prirodnog lijeka da spriječite gadan pušački kašalj.

    - Izbori 2024 -

    Lijek za kašalj je jednostavan i sastoji se od luka, vode, žutog šećera, kurkume i đumbira.

    RECEPT:

    - Izbori 2024 -

    – 400 g crnog luka

    – Litar vode

    – 400 g žutog šećera

    – Dvije čajne kašičice kurkume

    – Mali, oljušten korjen đumbira

    PRIPREMA:

    U posudu sipajte vodu zajedno sa žutim šećerom i čekajte da provri. Zatim u tu smjesu dodajte očišćeni luk koji ste prethodno isjekli na četvrtine, a potom i korjen đumbira.

    U smjesu dodajte i narendani korjen đumbira. Stavite kurkumu. Kad sastojci prokuhaju, smanjite temperaturu.
    Kada se količina u posudi smanji na polovinu, ugasite. Kad se smjesa ohladi prebacite je u staklenu teglicu. Ostavite sat, dva na sobnoj temperaturi i prebacite u frižider.

    PRIMJENA:

    Uzimajte dvije kašike ujutro, na prazan želudac i uveče dva sata nakon jela.

    Zenica
    overcast clouds
    13.3 ° C
    13.3 °
    13.3 °
    81 %
    1.3kmh
    93 %
    pon
    24 °
    uto
    23 °
    sri
    19 °
    čet
    24 °
    pet
    15 °