Ćevapi se smatraju jednim od najpoznatijih bosanskih jela. Predstavljaju omiljene mesne delicije, bez obzira na uzrast ili ‘gurmanski staž’ i tradicionalno se služe u lepini sa sitno sjeckanim lukom.
Postoje regionalne razlike u pravljenju, kao i u obliku ćevapa, zavisnos od mjesta gdje se prave, vrste mesa koje se koristi, vjeroispovijesti itd. Receptura je tajna svakog ćevabdžije, pa zbog toga su u svakoj ćevabdžinici ćevapi jedinstveni.
Najbolja priprema ćevapa je često predmet rasprava. Koje god da su razlike kada su ćevapi u pitanju, najbitnije je da su napravljeni od kvalitetnog mesa, a upravo u ćevabdžinici Bešlić su pripremljeni po posebnoj recepturi i od najkvalitetnijeg mesa. Receptura i iskustvo u ovoj ćevabdžinici u pravljenju najboljih ćevapa datira još iz 1983. godine.
Koriste isključivo domaće meso, za razliku od mnogih drugih, te je cijena prilagođena datom mesu, koje mora odstojati na odgovarajućoj temperaturi, kao i konačnom proizvodu.
Koristi se samo kvalitetan ćumur koji može obezbijediti temperaturu kada se pristupa pečenju ćevapa koji će dobiti svoj savršen i jedinstven ukus, a koji možete probati samo kod Bešlića.
Životinje se hrane najkvalitetnijom hranom. Također, u mesnici Bešlić možete kupiti samo domaće, zdravo i kvalitetno meso, koje se nabavlja od dobavljača koji imaju certifikate kvaliteta HACCP i HALAL. Po tome se ćevabdžinica Bešlić razlikuje od drugih, jer osigurava samo najbolje i najbezbjednije za svoje mušterije.
“Ponosni smo vlasnici HACCP, certifikata među prvima u regionu, kojim štitimo svoje ćevape i druge proizvode i garantiramo zdravstvenu sigurnost Bešlićevih proizvoda”, poručuju iz ove ćevabdžinice i dodaju:
“Sve više ljudi želi znati šta zapravo jedu, a najbolje što možete napraviti jeste da nama poklonite svoje povjerenje i najkvalitetnije ćevape pojedete samo i jedino kod Bešlića”.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.