Kajsije podstiču odbrambenu snagu organizma od infekcija. Osim što su odličnog ukusa, pune su vitamina i minerala koji pomažu pravilnom funkcionisanju organizma.
Ako se jedu prije obroka, dobro utiču na varenje, a zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuju se anemičnim osobama.
Osim beta karotena, odličan su izvor vitamina „A“, „C“ i „E“. Sadrže flavonoide, koji štite od bolesti poput dijabetesa i srčanih oboljenja i dokazano neutralizuju slobodne radikale i štite od hroničnih oboljenja.
Zahvaljujući antioksidansima i vitaminu „C“, ovo voće je odlično i za kožu. Štite je od štetnih spoljnih uticaja i UV zraka koji izazivaju trajna oštećenja.
Vitamin „C“ pomaže u obnavljaju kože i izgradnji kolagena, a beta-karoten štiti od opekotina izazvanih sunčevim zracima.
Samo neki od razloga zašto bi ovo voće trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu jer pomažu u očuvanju zdrave probave i zdravlja očiju, sprečavaju rizik od srčanih oboljenja, a koži pomažu da ostane lijepa.
Kajsije su bogate vodom pa zbog toga pomažu u održavanju zdravog krvnog pritiska, tjelesne temperature, zdravlja zglobova i pravilnog rada srca.
Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.