-5.3 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Mali trikovi za uspješno kuhanje bez živciranja

    Mali trikovi za uspješno kuhanje bez živciranja

    Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji vas mogu spasiti od grešaka i neopreznosti u kuhinji…

    - Reklama -

    Sve domaćice znaju koliko nezgodno može biti kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu.

    Uz pomoć ovih savjeta možete spriječiti takve neugodnosti:

    - Reklama -

    1. Nikada nemojte pretrpavati tavu kada nešto stavljatu u nju. Bolje je da nabavite veću tavu kako bi se krompirići ili povrće lijepo ispržili i dobili zlatnu boju i hrskavost.

    2. Ako pravite zapršku, kuhajte dok ne počne mirisati na orašaste plodove.

    3. Imajte na umu da crni papar “izgori” na temperaturi višoj od 160 stupnjeva. Zato ga dodajte na kraju pečenja.

    4. Naučite neke osnovne kombinacije okusa. Dobar način je da istražite malo historiju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

    5. Ako vam treba sok limuna ili naranče za kuhanje, stavite voće na 30 sekundi u mikvalnu da biste dobili više soka.

    6. Ukoliko vam se dogodi da presolilte supu, spas potražite u krompiru koji ćete staviti u supuna 15 minuta. Ovo povrće će povući sol u sebe.

    7. Kada kuhate rižu, nemojte stalno dizati poklopac i provjeravati što se događa. Dobit ćete kašu, a ne lijepo kuhanu rižu, piše B92.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji vas mogu spasiti od grešaka i neopreznosti u kuhinji…

    - Reklama -

    Sve domaćice znaju koliko nezgodno može biti kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu.

    Uz pomoć ovih savjeta možete spriječiti takve neugodnosti:

    - Reklama -

    1. Nikada nemojte pretrpavati tavu kada nešto stavljatu u nju. Bolje je da nabavite veću tavu kako bi se krompirići ili povrće lijepo ispržili i dobili zlatnu boju i hrskavost.

    2. Ako pravite zapršku, kuhajte dok ne počne mirisati na orašaste plodove.

    3. Imajte na umu da crni papar “izgori” na temperaturi višoj od 160 stupnjeva. Zato ga dodajte na kraju pečenja.

    4. Naučite neke osnovne kombinacije okusa. Dobar način je da istražite malo historiju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

    5. Ako vam treba sok limuna ili naranče za kuhanje, stavite voće na 30 sekundi u mikvalnu da biste dobili više soka.

    6. Ukoliko vam se dogodi da presolilte supu, spas potražite u krompiru koji ćete staviti u supuna 15 minuta. Ovo povrće će povući sol u sebe.

    7. Kada kuhate rižu, nemojte stalno dizati poklopac i provjeravati što se događa. Dobit ćete kašu, a ne lijepo kuhanu rižu, piše B92.

    Zenica
    broken clouds
    -5.3 ° C
    -5.3 °
    -5.3 °
    94 %
    1.7kmh
    69 %
    sub
    4 °
    ned
    6 °
    pon
    8 °
    uto
    8 °
    sri
    5 °